NYHETER

TRIVSELSPENGER PÅ LME

Trivselsordning, med innbetaling av trivselspenger, er en ordning som har vært på de aller fleste sykehjem i flere år.

Vi på LME er av de aller siste som innfører dette.
Grunnen til at vi har gått inn på en slik ordning er at aktiviteter for beboerne på sykehjem de siste årene har blitt et stort satsingsområde.

Samtidig har det ikke vært et satsingsområde fra kommunen rent økonomisk (dvs. vi har ikke fått noen økte midler til å dekke inn dette).

Derfor har vi og de fleste andre sykehjem måttet bruke av egne midler til både å ansette egne aktivitetskoordinatorer, samt finansiere mange av de aktivitetene som vi har. Dette gjelder konserter, musikere som går rundt på avdelingene, arrangementer med utstyr som kjøpes inn, bingo med premier osv. osv. Hvis vi skal trekke småsummer for hver gang beboerne er med på noe der vi kjøper inn utstyr, ekstra servering etc. så blir det mye administrering for lite. Derfor har de fleste sykehjem innført en liten andel pr. beboer, kr 100,- pr. måned, som kan brukes til disse tingene.

Vi har mange arrangementer i løpet av året som koster en del ekstra, men vi ønsker å satse på det for å ha forskjellige type arrangementer som beboerne kan velge mellom (som du finner på aktivitetsplanen hver måned).

Hvis noen ikke ønsker å delta på en slik ordning må vi bare akseptere det. Ordningen har vært tatt opp både i brukerråd og i styret, og har fått sin tilslutning.

Det er også mulig å begynne på ordningen og så trekke seg om en synes det blir for kostbart, men midlene vil bli øremerket aktiviteter for beboerne.

Om noen reserverer seg mot å betale, vil det ikke si at de ikke får være med på arrangementer. De får delta på lik linje med andre. Vi har også fått reaksjoner fra pårørende om at deres pårørende, som bor her, ikke er med på noen aktiviteter. Det er nok ytterst få som ikke deltar på noen aktiviteter hver uke, siden flere av aktivitetene også holdes på hver post. Men mange husker ikke at de har vært med på aktiviteter, selv om de har kost seg veldig under selve aktiviteten.

Om du synes kr 1200,- pr beboer i året er mye, så er det sikkert ulike meninger om det. Om alle betaler inn blir det nærmere kr 100.000,- pr år. Likevel blir det kun en brøkdel av det vi bruker på aktiviteter på beboerne våre. Vi begynner nok nå å nærme oss en million kroner på dette området. Men vi ønsker ikke å trappe ned på aktivitetene til beboerne, tvert imot, derfor ønsker også vi å innføre denne ordningen så vi kan fortsette å ha mange aktiviteter til det beste for de som bor her.